Fenix - Dagen för framgångsrikt företagande

Välkommen till Fenixdagen

- Dagen för framgångsrikt företagande

Hur reser man sig ur elden och askan för att skapa nya framgångar? Hur gör de entreprenörer som lyckats? Sällan är vägen till framgång spikrak. Under Fenixdagen intar fem kända företagare scenen för att berätta om sina egna erfarenheter där både med- och motgångar har en självklar plats.

Stiftelsen Ackordscentralen har under mer än 160 år arbetat för att hjälpa företag till överlevnad. Syftet med Fenixdagen är att sprida kunskap om hur man bygger ett framgångsrikt entreprenörskap.

Fenixdagen bjuder på en eftermiddag fylld av inspirerande, personliga och öppenhjärtliga berättelser där fokus ligger på att det inte är fult att misslyckas. Erfarenheter skapar styrka och viktiga lärdomar. Dagen avslutas med en paneldebatt.

Program

13:30 Kaffe och registrering.

14:00 Peter Öfverman - hälsar välkommen. VD Ackordscentralen Syd.

14:10 Per Holknekt - Kan jag, kan du, kan vem som helst. Grundare till 32 bolag däribland klädföretaget Odd Molly.

14:40 Hampus Jakobsson - Multientreprenörens visioner. Serieentreprenör och medgrundare till TAT.

14:55 Nina Christensson - Matentreprenörens idéer. Engagerad matentreprenör.

15:10 Paus med fika.

15:40 Alexander Zinnert - Medgång, motgång och att satsa igen. Salads & Smoothies grundaren berättar om sin resa i med- och motvind.

15:55 Charlotta Tönsgård - Min karriärs tre mörkaste stunder (hittills) och vad jag lärt mig av dem.

16:10 Fredrik Gustavsson - Det lilla bolagets lösning på ett gigantiskt välfärdsproblem. Envis hälsovårdsinnovatör.

16:25 Paneldebatt med frågor och funderingar - moderator Jonas Klevhag

16:40 Dagen avslutas med bubbel och tilltugg i loungen på Studio Meetingpoint.

Dag: 26 oktober 2017

Tid: 13:30 – 17:00

Plats: Studio Malmö,
Nordenskiöldsgatan 24

Arrangör: Stiftelsen Ackordscentralen

Kostnad: Eventet är kostnadsfritt men antalet platser är begränsat

Fenixdagen arrangeras av

Ackordscentralen

Om föredragshållare

Per Holknekt
Key note: Per Holknekt

Per har hunnit startat 32 bolag, varav ett börsnoterades och värderades till en miljard kronor. Han har också levt som hemlös och förlorat både jobb och familj på grund av missbruk. Per har en unik förmåga att resa sig starkare efter varje motgång. Han har tagit emot utmärkelser som Årets bolagsgrundare, Årets Exportbolag, Årets Inspiratör och mycket mer.

På ett inspirerande sätt som ofta inbjuder till både skratt och tårar delar Per med sig av lärdomar, insikter och metoder som enkelt kan användas och appliceras på precis vem och vad som helst.

Peter Öfverman
Peter Öfverman

Peter Öfverman, ansvarig för Ackordscentralen Region Syd, är en flitigt anlitad konkursförvaltare och företagsrekonstruktör. Peter har varit verksam inom Ackordscentralen sedan 2001 och har stor erfarenhet av företagandets villkor och vilka problem och utmaningar som entreprenörer men även erfarna företagsledare ställd inför. Tidigare har Peter arbetat på tingsrätt efter studier i juridik och ekonomi vid Lunds universitet.

Hampus Jakobsson
Hampus Jakobsson

Hampus är serieentreprenör och affärsängel men även en förebild för många på den skånska start-up scenen. Han har investerat i 68 bolag och engagerar sig gärna med målsättningen att alltid lära sig något nytt och att göra skillnad. Som student pluggade Hampus till dataingenjör och var senare en av grundarna till TAT som såldes till Blackberry 2010. Vi hör ofta talas om Hampus i sammanhang som rör nyföretagarmiljön i Öresundsregionen där hans engagemang bottnar i att fortsätta jobba för att Malmöområdet ska behålla och stärka sin position inom digitalt och mobilt företagande.

Nina Christenssonn
Nina Christensson

Nina är en av Malmös mest engagerade entreprenörer som valt att arbeta med mat, matfrågor och människor. Hon är inte rädd för att starta olika projekt och företag och hon är heller inte rädd för att misslyckas. Människor och mat är det Nina brinner för. Det som driver henne är att se saker hända och att se idéer bli verklighet.

Alexander Zinnert
Alexander Zinnert

Alexander är entreprenören med ägarintressen i flera bolag som spänner över olika branscher. Det som driver honom är bl.a. att alltid försöka hitta nya och positiva infallsvinklar i allt han engagerar sig i. Att inte ge upp trots motgång och fall. En av framtidsutmaningarna med Salads and Smoothies och övriga bolag är att bygga rätt team, se möjligheter med allas olika personliga egenskaper.

Charlotta Tönsgård
Charlotta Tönsgård

Charlotta är ingenjör och ekonom som rört sig genom stora och små bolag, alltid i teknikens framkant. Hon började sin resa med fyra år i Sydkorea med TAT och var nu senast VD för Min Doktor, en startup som på kort tid blev Sveriges största vårdcentral. Förutom att arbeta på egna idéer så brinner hon för att stötta andra entreprenörer på deras resa.

Fredrik Gustavsson
Fredrik Gustavsson

Fredrik är det före detta golfproffset som sadlade om och halkade in i medicinteknikvärlden. Fredrik var med och byggde upp dentalbolaget Unident, ledande leverantör av digitala tandvårdsprodukter i norden. Som VD på tappa.se var Fredrik pionjär och delaktig till att skapa trenden av att vi fysiskt aktiverar oss tillsammans på jobbet. Många av er har säkert haft en stegtävling med kollegorna? -Tappa uppfann konceptet! Idag är Fredrik engagerad som affärsansvarig på Arthro, en Malmöbaserad startup som har tagit fram en unik digital behandling med global potential för behandling av artros.

Jonas Klevhag
Moderator: Jonas Klevhag

Jonas Klevhag har en bakgrund som ingenjör, manusförfattare och entreprenör och är en uppskattad föreläsare. Han har främst ägnat sig åt affärscoachning och näringslivsutveckling med en särskild förmåga att leda kreativa processer kring samarbetsformer företag och organisationer emellan. Han hjälper även entreprenörer att formulera och utveckla sina idéer. Jonas Klevhag driver även en egen konsultverksamhet, Network Agency Sweden AB, med fokus på export av svenskt hållbarhetskunnande till utvecklingsländer. Parallellt med detta har han under 10 år arbetat som manusförfattare och producent på TV och radio med program som Snacka om nyheter och Mat-Tinas amerikanska program Perfect Day. Hans sätt att kreativt och lekfullt vända på perspektiven ger ofta publiken nya spännande tankar och hjälpsamma verktyg.